02-07-05

Antipasto di salmone, mele e panna acida (Voorgerechtje met zalm, appel en zure room)

Ingrediënten :
2 zure appels - 200 gr gerookte zalm - 1 potje zure room - 1 citroen - peper - zout

Bereiding :
De avond voordien (belangrijk! want anders blijft de creme te vloeibaar!) knijp je de citroen uit en mengt het citroensap met de zure room.  Laat het mengsel in de koelkast staan en dek af met keukenfolie.
De dag zelf ('s morgens of 's middags) was en schil je de appels.  Snijd ze in juliennestaafjes (niet in blokjes!).  Doe ze bij de room.  Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.
Bekleed schaaltjes of koffietasjes met de sneetjes gerookte zalm.  Vul ze met het appelmengsel.  Dek af met de overgeslagen sneetjes zalm en zet in de koelkast.
Eén uur voor het opdienen, draai je de vormpjes om op een bord en versiert naar keuze : met schijfjes citroen, bieslook, kerstomaatjes...
Dien fris op.

   

 

Buon appetito!

Recept : Cookaround

10:43 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |