30-05-05

Antipasto di bresaola, asparagi e fragole (Voorgerechtje met bresaola, asperges en aardbeien)

Ingrediënten :
8 bresaolasneetjes (of parmaham) - 20 witte en 20 groene asperges - 8 aardbeien - olijfolie - balsamicoazijn - peper - zout

Bereiding :
Kook de asperges beetgaar (15 - 20 minuten). Gebruik enkel de bovenste helft van de asperges (Van de rest kan je soep maken).
Leg op elk bord 5 witte en 5 groene asperges, 2 sneetjes bresaola, 2 aardbeien.
Maak een sausje met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en giet dit over het voorgerechtje.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

14:38 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-05

Capesante all'avocado (Sint-jakobsschelpen met avocado)

Ingrediënten :
4 sint-jakobsschelpen - 2 stronkjes witlook - 75 ml room - 80 gr boter - 1 sjalotje - 2 avocado's - 1 citroen - gehakte peterselie - suiker - 0,5 dl witte vermouth - peper - zout

Bereiding :
Was het witloof.  Snijd het in reepjes van ca. 1 cm.  Bak 5 minuten in 30 gr boter.  Voeg het citroensap van een halve citroen toe, een heel klein beetje suiker, een snuifje zout en versgemalen peper.
Was de sint-jakobsschelpen goed.  Haal de vruchten eruit en leg ze 1/2 uur in de diepvries.  Als ze bijna bevroren zijn, snijd je ze in heel dunne plakjes en bakt ze in 20 gr boter met peper en zout.
Haal ze uit de pan en in de plaats doe je de fijngesneden sjalot.  Fruit ze, voeg de vermouth toe en laat verdampen.  Doe er daarna de room bij.
Mix 30 gr malse boter met het vruchtvlees van anderhalve avocado, 2 eetlepels citroensap en de peterselie.  Voeg dit mengsel bij de sjalot en roer goed dooreeen op een zacht vuur.  Kruid met peper en zout en houd warm.
Verdeel de schijfjes van de sint-jakobsvruchten over 4 schelpen.  Leg er het witloof rond.  Bedek met alufolie en zet 5 minuten in een oven van 200°C.
Leg de schelpen op individuele borden.  Leg een lepel van de avocadosaus op de schelpen.  Versier elke schelp met dunne schijfjes avocado, enkele blaadjes witloof en besprenkel met citroensap.

Buon appetito!

14:12 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Torta di carciofi, gamberetti e polpa di granchio (Taart met artisjokken, garnalen en krabvlees)

   
Ingrediënten :  1 verpakking kruimeldeeg - 4 artisjokken - 400 gr gepelde garnalen - 1 doos krabvlees - 2 eieren - parmezaan - bloem - boter - melk - olie - peper - zout - 1 citroen

  Maak de artisjokken schoon.  Verwijder de buitenste bladeren.  Snijd het binnenste in schijfjes en leg ze in water met citroensap zodat ze niet verkleuren.  Warm de olie op.  Bak de artisjokken hierin.

   

Voeg de garnalen toe.  

Op het einde voeg je het uitgelekte krabvlees toe.  Laat nog enkele minuten verder bakken.  Kruid met peper en zout.
   
   Leg het kruimeldeeg in een bakvorm.  Doorprik het deeg met een vork.. Maak ondertussen een bechamel.  Smelt de boter.  Voeg bloem toe en laat enkele minuten bakken, terwijl je roert.  Voeg de melk toe tot je een stevige bechamelsaus hebt.  Laat afkoelen.  Voeg de eieren en parmezaan toe.
   
   Vul het deeg eerst met de bechamel.    Leg daarop een laag van de artisjokken, garnalen en krab.
   
  Daarop leg je weer een laag bechamel.  Kruil het deeg wat over en bestrijk met melk. Bak 40 minuten in een oven van 180°C.
                            
   .

                                                                     Buon appetito!

 

  Recept : Cookaround

 

13:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-05

Crostini crudo e melone (Toastjes met rauwe ham en meloen)

Ingrediënten : 1 meloen - toastjes of geroosterd brood - 8 sneden rauwe ham

Snijd de meloen in twee. Haal de pitten eruit en haal kleine bolletjes uit het vruchtvlees.
Rooster wat brood of je kan ook toastjes gebruiken.

Leg op elke toast een half sneetje rauwe ham en een meloenbolletje.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

13:08 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Antipasti misti (Aperitiefhapjes)

Laat wat zongedroogde tomaatjes uitlekken. Leg er een stukje pecorino op en rol op.

Toast met pikante tomaat : Pel de tomaten en stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg een in twee gesneden teentje look toe, 2 chilipepertjes en zout.
Laat het geheel 15 minuten sudderen. Haal de look en pepertjes eruit en plet de tomaten, zonder ze helemaal tot moes te maken. Strijk de saus over toastjes of geroosterde sneetjes brood.

Sedani con gorgonzola (selder met gorgonzola) : Snijd de snelder in stukken. Meng wat gorgonzola met een beetje ricotta. Strijk dit mengsel over de selderstukken. Leg er wat gehakte noten op en fijngesneden citroenschil. Giet er een klein beetje honing over.

Toast met artisjok en parmezaan : Hak de artisjokharten uit blik fijn met wat parmezaan en strijk dit over de toastjes.

Buon appetito!
Recept : Cookaround

12:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |