03-05-05

Torta di carciofi, gamberetti e polpa di granchio (Taart met artisjokken, garnalen en krabvlees)

   
Ingrediënten :  1 verpakking kruimeldeeg - 4 artisjokken - 400 gr gepelde garnalen - 1 doos krabvlees - 2 eieren - parmezaan - bloem - boter - melk - olie - peper - zout - 1 citroen

  Maak de artisjokken schoon.  Verwijder de buitenste bladeren.  Snijd het binnenste in schijfjes en leg ze in water met citroensap zodat ze niet verkleuren.  Warm de olie op.  Bak de artisjokken hierin.

   

Voeg de garnalen toe.  

Op het einde voeg je het uitgelekte krabvlees toe.  Laat nog enkele minuten verder bakken.  Kruid met peper en zout.
   
   Leg het kruimeldeeg in een bakvorm.  Doorprik het deeg met een vork.. Maak ondertussen een bechamel.  Smelt de boter.  Voeg bloem toe en laat enkele minuten bakken, terwijl je roert.  Voeg de melk toe tot je een stevige bechamelsaus hebt.  Laat afkoelen.  Voeg de eieren en parmezaan toe.
   
   Vul het deeg eerst met de bechamel.    Leg daarop een laag van de artisjokken, garnalen en krab.
   
  Daarop leg je weer een laag bechamel.  Kruil het deeg wat over en bestrijk met melk. Bak 40 minuten in een oven van 180°C.
                            
   .

                                                                     Buon appetito!

 

  Recept : Cookaround

 

13:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.