03-05-05

Capesante all'avocado (Sint-jakobsschelpen met avocado)

Ingrediënten :
4 sint-jakobsschelpen - 2 stronkjes witlook - 75 ml room - 80 gr boter - 1 sjalotje - 2 avocado's - 1 citroen - gehakte peterselie - suiker - 0,5 dl witte vermouth - peper - zout

Bereiding :
Was het witloof.  Snijd het in reepjes van ca. 1 cm.  Bak 5 minuten in 30 gr boter.  Voeg het citroensap van een halve citroen toe, een heel klein beetje suiker, een snuifje zout en versgemalen peper.
Was de sint-jakobsschelpen goed.  Haal de vruchten eruit en leg ze 1/2 uur in de diepvries.  Als ze bijna bevroren zijn, snijd je ze in heel dunne plakjes en bakt ze in 20 gr boter met peper en zout.
Haal ze uit de pan en in de plaats doe je de fijngesneden sjalot.  Fruit ze, voeg de vermouth toe en laat verdampen.  Doe er daarna de room bij.
Mix 30 gr malse boter met het vruchtvlees van anderhalve avocado, 2 eetlepels citroensap en de peterselie.  Voeg dit mengsel bij de sjalot en roer goed dooreeen op een zacht vuur.  Kruid met peper en zout en houd warm.
Verdeel de schijfjes van de sint-jakobsvruchten over 4 schelpen.  Leg er het witloof rond.  Bedek met alufolie en zet 5 minuten in een oven van 200°C.
Leg de schelpen op individuele borden.  Leg een lepel van de avocadosaus op de schelpen.  Versier elke schelp met dunne schijfjes avocado, enkele blaadjes witloof en besprenkel met citroensap.

Buon appetito!

14:12 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.