11-04-05

Torta salata ai porri (Quiche met prei)

Ingrediënten :
250 gr bladerdeeg - 1,5 dl melk - 2 eieren - 8 preistengels - 1 aardappel - 1 courgette - 40 gr boter - 50 gr parmezaan - bloem - peper - zout - nootmuskaat

Bereiding :
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.  Leg er het bladerdeeg in.   Doorprik het deeg met een vork.  Zet de vorm in de koelkast tot je ze nodig hebt.
Snijd het wit van de prei in zeer dunne ringen.  Snijd de courgette in julienne.  Schil de aardappel en snijd hem ook in heel dunne plakjes.
Smelt de boter.  Voeg de groenten toe.  Strooi er wat bloem over en bak ze op een laag vuur ca. 10 minuten.  Schep vaak om.  Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Haal de pan van het vuur en laat lauw worden.
Klop de eieren los.  Voeg melk en parmezaan toe.  Meng goed en voeg de groenten toe.  Kruid eventueel bij met peper en zout.
Giet het mengsel nu in de springvorm.  Bak ca. 35 minuten op 200°C.  Ter kontrole kan je een spiesje in de taart steken.  Als het midden van de taart droog is, is de quiche klaar.
Haal de quiche uit de oven.  Laat 5 minuten rusten en dien warm of lauw op.

Buon appetito!

12:38 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.