11-04-05

Salatini al finocchietto (Aperitiefhapjes met venkelzaadjes)

Ingrediënten :
150 gr bloem - 100 gr boter - 50 gr geraspte parmezaan - 1 ei - 2 eetlepels venkelzaadjes - zout

Bereiding :
Meng de bloem met de kaas, de malse boter en een snuifje zout tot een glad deeg.
Probeer het deeg zo weinig mogelijk te bewerken (zodat het niet te warm wordt).  Met een deegrol rol je het deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en snijd er hapjes uit met koekjesvormpjes of in driehoekjes.
Klop het ei los met een beetje zout.  Strijk het deeg hier mee in.
Leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier of ingeboter en bestrooid met bloem.
Bestrooi de hapjes met flink wat venkelzaadjes en laat 10 - 15 minuten bakken op 180°C.  Laat lauw worden en dien op als aperitiefhapjes.

Buon appetito!

11:23 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.