11-04-05

Crostata con spinaci e patate (Aardappel-spinazietaart)

Ingrediënten :
1 kg spinazie - 500 gr aardappelen - 1/2 glas magere melk - 4 eetlepels geraspte parmezaan - 20 gr boter - 1 teentje look - 1 eiwit - peper - zout

Bereiding :
Was de spinazie en zet ze op het vuur, zonder bijkomend vocht.  Kruid met wat zout.  Sauteer ze 10 - 15 minuten.  Giet af en knijp ze uit.
Schil de aardappels.  Kook ze en pureer ze door een groentenzeef.  Voeg er de warme melk bij en roer goed.  Voeg de helft van de parmezaan toe.
Hak de spinazie fijn.  Fruit het geplette teentje look in de boter.  Als de look begint te kleuren, haal je hem eruit en doet de spinazie erbij.  Kruid met peper en voeg de rest van de parmezaan toe.
Beboter een ronde bakvorm.  Doe er 2/3 van de aardappelpuree in.  Bedek met spinazie.  Met een patisseriespuit spuit je rest van de puree in repen erover.  Bestrijk met het eiwit en bak 20 minuten in de oven.

Buon appetito!

11:15 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.