15-03-05

Zuppa ai broccoli (Broccolisoep)

Ingrediënten :
750 gr broccoli - 600 ml bouillon - 250 ml room - nootmuskaat - peper - zout

Bereiding :
Verdeel de broccoli in roosjes.  Was ze goed af onder koud stromend water.  Kook ze gaar.  Giet af en laat ze in een glazen kom afkoelen.
Mix de broccoli tot je een glad mengsel hebt.  Voeg 200 ml warme bouillon toe en mix nog eens.
Doe dit mengsel in een pan.  Voeg de rest van de bouillon en de room toe en kruid met nootmuskaat.  Laat nog 10 minuten verder koken.  Kruid bij met wat peper en zout.
Dien onmiddellijk op.

Buon appetito!

15:17 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ostriche al forno (Oesters in de oven)

Ingrediënten :
24 oesters - 150 gr boter - 2 sjalotten - 4 eetlepels paneermeel - een bosje waterkers - een bosje peterselie - 500 gr grof zeezout - peper

Bereiding :
Snijd de sjalotten fijn.  Smelt 50 gr boter in een pan en fruit de sjalotten hierin.  Voeg het paneermeel toe en laat op een zacht vuur 5 minuten bakken.
Doe de waterkers, peterselie met het paneermeel, de rest van de boter, peper en zout in de mixer en mix het geheel.  Zet dit in de koelkast.
Bedek een grote ovenschotel met het grof zout.  Open de oesters en leg ze op het bedje van zout.  Leg op elke oester een lepel van het mengsel uit de koelkast.  Plaats de schotel in de oven en laat 5 minuten bakken.

Buon appetito!

15:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-05

Capesante alla crema di zucchine (Sint-jakobsschelpen met courgettecreme)

Ingrediënten :
8 sint-jakobsschelpen - 2 kleine courgettes - 50 cl keukenroom - 1 sjalot - droge witte wijn - boter - verse peterselie - zout - peper

Bereiding :
Hak de sjalot fijn en fruit hem in een nootje boter.  Blus met een beetje witte wijn.  Zet het vuur wat zachter en laat verder koken tot de sjalot zacht is.
Voeg de in schijfjes gesneden courgettes toe.  Kruid met peper en zout en laat koken tot ze zacht zijn. (ca. 10 minuten).
Als ze te droog worden, voeg je een beetje kokend water toe.
Ondertussen haal je met een scherp mesje de sint-jakobsvruchten uit de schelp. Spoel de vruchten en de schelpen af onder koud stromend water.
Als de courgettes klaar zijn, houd je enkele schijfjes apart voor de versiering.
De rest mix je met de room tot je een gladde creme hebt.
Smelt nog een nootje boter in dezelfde pan als de courgettes.  Bak hierin de sint-jakobsvruchten 2 minuten langs elke kant.  Overgiet met een beetje witte wijn en voeg een heel klein beetje zout toe.
Leg op elke schelp een lepel creme en een sint-jakobsvrucht. Versier met 3 - 4 schijfjes courgette en wat peterselie.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

15:22 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zuppa toscana di patate (Toscaanse aardappelsoep)

Ingrediënten :
1 kg aardappelen - 300 gr gepelde tomaten - 1 ui - 1 wortel - selder - peterselie - basilicum - olijfolie extra vergine - oud brood - peper - zout

Bereiding :
Warm 1,5 liter water op.  Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.  Doe ze in het water met de in blokjes gesneden tomaat, wortel, ui en selder.  Hak de kruiden fijn en voeg ze toe.
Kruid met zout en laat ca. 40 minuten koken.
Mix de soep.  Werk af met een scheutje olie.
Snijd het brood in blokjes en rooster ze.
Dien de soep op met de broodkorstjes en werk af met versgemalen peper.

Buon appetito !

14:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Crema di verdure (Groentensoep)

Ingrediënten :
600 gr pompoen - 2 aardappelen - 2 preistengels - salie - peterselie - olijfolie extra vergine - zout - witte peper

Bereiding :
Snijd de groenten in kleine stukken en bak ze in wat olie met een blaadje salie.
Voeg water toe tot de groenten bedekt zijn. Kruid met zout en laat 1 uur verder koken.
Mix de soep.  Werk af met versgemalen peper, een scheutje olijfolie en gehakte peterselie.

Buon appetito !

14:52 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |