15-03-05

Ostriche al forno (Oesters in de oven)

Ingrediënten :
24 oesters - 150 gr boter - 2 sjalotten - 4 eetlepels paneermeel - een bosje waterkers - een bosje peterselie - 500 gr grof zeezout - peper

Bereiding :
Snijd de sjalotten fijn.  Smelt 50 gr boter in een pan en fruit de sjalotten hierin.  Voeg het paneermeel toe en laat op een zacht vuur 5 minuten bakken.
Doe de waterkers, peterselie met het paneermeel, de rest van de boter, peper en zout in de mixer en mix het geheel.  Zet dit in de koelkast.
Bedek een grote ovenschotel met het grof zout.  Open de oesters en leg ze op het bedje van zout.  Leg op elke oester een lepel van het mengsel uit de koelkast.  Plaats de schotel in de oven en laat 5 minuten bakken.

Buon appetito!

15:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.