01-03-05

Capesante alla crema di zucchine (Sint-jakobsschelpen met courgettecreme)

Ingrediënten :
8 sint-jakobsschelpen - 2 kleine courgettes - 50 cl keukenroom - 1 sjalot - droge witte wijn - boter - verse peterselie - zout - peper

Bereiding :
Hak de sjalot fijn en fruit hem in een nootje boter.  Blus met een beetje witte wijn.  Zet het vuur wat zachter en laat verder koken tot de sjalot zacht is.
Voeg de in schijfjes gesneden courgettes toe.  Kruid met peper en zout en laat koken tot ze zacht zijn. (ca. 10 minuten).
Als ze te droog worden, voeg je een beetje kokend water toe.
Ondertussen haal je met een scherp mesje de sint-jakobsvruchten uit de schelp. Spoel de vruchten en de schelpen af onder koud stromend water.
Als de courgettes klaar zijn, houd je enkele schijfjes apart voor de versiering.
De rest mix je met de room tot je een gladde creme hebt.
Smelt nog een nootje boter in dezelfde pan als de courgettes.  Bak hierin de sint-jakobsvruchten 2 minuten langs elke kant.  Overgiet met een beetje witte wijn en voeg een heel klein beetje zout toe.
Leg op elke schelp een lepel creme en een sint-jakobsvrucht. Versier met 3 - 4 schijfjes courgette en wat peterselie.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

15:22 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.