28-02-05

Melanzane cremose ripiene di carne (Aubergines gevuld met gehakt)

Ingrediënten :
2 aubergines - 300 gr rundsgehakt - 1 ui - 2 lepels olijfolie - enkele blaadjes basilicumm - zout - 1 chilipepertje - 2 schijfjes kaas

Bereiding :
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in twee.
Fruit de fijngesnipperde ui in de olijfolie.  Voeg dan enkele lepels water toe en het in blokjes gesneden vruchtvlees van de aubergines.  Kruid met zout.  Dek af en laat ca. 10 minuten stoven.
Mix dit met enkele blaadjes basilicum en 1/2 chilipepertje (zonder zaadjes) tot een creme.
In dezelfde pan van de aubergines bak je het gehakt bruin.  Voeg daarna de auberginecreme toe.  Laat de creme inkoken.
Vul de lege aubergines hiermee.  Zet ze ca. 30 minuten in een oven van 180°C.  Zet de laatste 5 minuten de grill aan.
Leg er nu reepjes kaas op en laat in de oven staan tot de kaas gesmolten is.

Lekker met pilafrijst.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

12:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Involtini di melanzane e spaghetti (Rolletjes van aubergine met spaghetti)

Ingrediënten :
1 kg tomaten - 1 teentje look - olijfolie - verse basilicum - 3 aubergines - 150 gr spaghetti - ricotta

 

Maak eerst de tomatensaus : Pel de tomaten.   Draai ze door een groentenzeef.   Fruit het teentje look in de olie.   Voeg de tomaten toe en warm enkele minuten op.   Voeg op het einde de fijngescheurde blaadjes basilicum toe.


Snijd de aubergines in niet al te fijne plakken.   Strooi er zout over en laat 1/2 uur staan.  Spoel ze af en droog ze af.


Bak ze aan beide kanten en laat ze uitlekken op keukenpapier.


Ondertussen kook je 150 gr spaghetti beetgaar.   Giet ze af en meng ze onder 1/3 van de saus.   Laat dit lauw worden.   Leg het mengsel met behulp van een lepel en een vork op de schijven aubergine.
Rol ze voorzichtig op.   Leg de rolletjes in een ovenschotel, waarin je een laag tomatensaus gelegd hebt.
Bestrooi met kaas en laat 10 minuten bakken op 160°C. 
Dien warm op.


Buon appetito!

12:36 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-05

Paté di olive (Tapenade van olijven)

Ingrediënten :
50 gr ontpitte zwarte olijven - 1 ansjovisfilet - 1 teentje look - 3 lepels olijfolie - een beetje chilipeper

Bereiding :
Alles goed mixen en dit gebruiken op toastjes of bij de spaghetti of andere pasta.

Buon appetito !

Recept : Zia Cecilia

14:06 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Carpaccio di salmone (Carpaccio van zalm)

Ingrediënten :
400 gr gerookte zalm - rucola - 1 citroen - olijfolie - peperbolletjes

Bereiding :
Bereid een marinade met olijfolie, citroen en peper en laat de zalmplakjes ca. 1 uur marineren.
Haal de zalm uit de marinade.  Leg ze op een serveerschotel of op individuele borden en leg er de rucola rond.
Je kan dit ook opdienen met gekookte groenten (erwten, wortels, aardappels)

Buon appetito !

Recept : Zia Cecilia

13:54 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-05

Spumante con le fragole e ostriche (Spumante met aardbeien en oesters)

Bij een Valentijnsaperitief hoort natuurlijk "spumante" ofwel Italiaanse champagne. Je kan er Spumante secco con le fragole (droge spumante met aardbeien) van maken : Neem enkele aardbeien, was ze en droog ze af.  Mix ze fijn en zeef ze eventueel nog eens om de zaadjes te verwijderen.  Bewaar in de koelkast tot je ze gebruikt.  Vul dan een champagneglas met 1/3 aardbeien en 2/3 koude spumante. Klaar om op te dienen.

Ostriche (oesters) mogen natuurlijk ook niet ontbreken. En voor wie wil weten hoeveel je er moet voorzien, deze tip : Casanova geloofde rotsvast in de oesters als afrodisiacum. Vooraleer hij naar zijn amoureuze afspraakjes ging, had hij de gewoonte om tot 50 oesters te eten.

Ostriche saporite (Smakelijke oesters)
Open de oesters, leg ze op een serveerschotel en werk af met een mengsel van olie, zout, peper, look, fijngesneden chilipepertje en enkele druppels citroen.

Ostriche piccanti (Pikante oesters)
Open de oesters, houd het vocht bij en filter het.
Warm wat olie op en fruit daarin een teentje look en wat fijngesneden chilipeper.  Voeg de oesters toe en een scheut witte wijn.  Laat verdampen.
Leg de oesters terug in hun schelp met wat van het sausje en kruid met peper en zout.

Ostriche nello champagne (Oesters in champagne)
Warm een lepel visbouillon op in een pannetje met een glas champagne en wat verse kruiden.
Open de oesters.  Zeef het vocht en voeg het bij de saus.
Als de saus ingekookt is, doe je er de oesters bij die je een minuutje laat opwarmen.  Dien op met geroosterde stukjes brood.  Dien warm op.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

15:37 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Insalata di avocado con gamberetti (Avocado met garnalen) (2 personen)

Ingrediënten  :
1 avocado - 500 gr garnalen - citroensap -  2 selderstengels - 6 walnoten - 10 gr ketchup - 20 gr mayonaise - 1/2 sla

Bereiding :
Snijd de avocado in twee.   Haal de kern eruit en haal voorzichtig het vruchtvlees uit,dat je in blokjes snijdt.  Besprenkel de blokjes met wat citroensap, zodat ze niet verkleuren.
Was de selder en snijd hem fijn.
Hak de noten fijn.
Meng de garnalen,  selder,  noten en avocado met de ketchup en de mayonaise.   Vul de lege avocadoschillen hiermee en versier met wat garnalen.
Dien op op enkele grote slabladeren.

Buon appetito ! 

 Recept : Intrage

14:21 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Insalata di aragosta (Salade van kreeft) (2 personen)

Ingrediënten  :
1 kreeft - 1/2 glas olijfolie - het sap van 1 citroen - zout - gember - enkele blaadjes sla

Bereiding :
Kook de kreeft in kokend water.  Laat ze afkoelen.   Haal het vlees eruit en snijd het in schijfjes.
Leg enkele blaadjes sla op een serveerschotel en leg de kreeft erbovenop.
Meng de olijfolie met het citroensap, zout en gember en giet dit over de kreeft.  Dien op.

Buon appetito ! 

 Recept : Intrage

13:30 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gamberoni allo zafferano (Gamba's met saffraan) (2 personen)

Ingrediënten : 
10 gamba's - 25 gr bloem - 1 potje saffraan of enkele saffraandraadjes - 20 gr boter - 1/2 glas sherry (of witte wijn) - 3 wortels

Bereiding :
Was de gamba's en laat ze uitlekken.
Wentel ze in de bloem en bak ze enkele minuten in de gesmolten boter.
Als ze gekleurd zijn,  voeg je de sherry toe,  waarin je de saffraan opgelost hebt.   Laat de sherry verdampen.
Dien op met in julienne gesneden wortels.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

13:17 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-05

Cape sante allo zafferano (Sint-Jakobsschelpen met saffraan)

Ingrediënten :
4 Sint Jakobsschelpen met schelp - 2 lepels verse room - 1 zakje saffraan of enkele saffraandraadjes - witte wijn - bieslook - boter - 1/2 sjalot - zout - witte peper

Bereiding :

Reinig de St. Jakobsschelpen en houd de schelpen bij.   Was en droog ze goed af.
Smelt een nootje boter in een pan en fruit de fijngehakte sjalot hierin.
Snijd de St. Jakobsvruchten in schijfjes en houd de koralen heel.   Voeg ze bij de sjalot en bak ze hierin enkele minuten.   Kruid met peper en zout en blus met wat witte wijn.
Los de saffraan op in de room en voeg dit bij de schaaldieren.  Voeg ook wat bieslook toe.  Laat nog enkele minuten inkoken.
Dien de St. Jakbosvruchten op in hun schelp en overgiet ze met de saus.

Je kan de borden afwerken met versieringen in bladerdeeg.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

15:44 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |