28-02-05

Melanzane cremose ripiene di carne (Aubergines gevuld met gehakt)

Ingrediënten :
2 aubergines - 300 gr rundsgehakt - 1 ui - 2 lepels olijfolie - enkele blaadjes basilicumm - zout - 1 chilipepertje - 2 schijfjes kaas

Bereiding :
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in twee.
Fruit de fijngesnipperde ui in de olijfolie.  Voeg dan enkele lepels water toe en het in blokjes gesneden vruchtvlees van de aubergines.  Kruid met zout.  Dek af en laat ca. 10 minuten stoven.
Mix dit met enkele blaadjes basilicum en 1/2 chilipepertje (zonder zaadjes) tot een creme.
In dezelfde pan van de aubergines bak je het gehakt bruin.  Voeg daarna de auberginecreme toe.  Laat de creme inkoken.
Vul de lege aubergines hiermee.  Zet ze ca. 30 minuten in een oven van 180°C.  Zet de laatste 5 minuten de grill aan.
Leg er nu reepjes kaas op en laat in de oven staan tot de kaas gesmolten is.

Lekker met pilafrijst.

Buon appetito !

Recept : Punto CR

12:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.