09-02-05

Spumante con le fragole e ostriche (Spumante met aardbeien en oesters)

Bij een Valentijnsaperitief hoort natuurlijk "spumante" ofwel Italiaanse champagne. Je kan er Spumante secco con le fragole (droge spumante met aardbeien) van maken : Neem enkele aardbeien, was ze en droog ze af.  Mix ze fijn en zeef ze eventueel nog eens om de zaadjes te verwijderen.  Bewaar in de koelkast tot je ze gebruikt.  Vul dan een champagneglas met 1/3 aardbeien en 2/3 koude spumante. Klaar om op te dienen.

Ostriche (oesters) mogen natuurlijk ook niet ontbreken. En voor wie wil weten hoeveel je er moet voorzien, deze tip : Casanova geloofde rotsvast in de oesters als afrodisiacum. Vooraleer hij naar zijn amoureuze afspraakjes ging, had hij de gewoonte om tot 50 oesters te eten.

Ostriche saporite (Smakelijke oesters)
Open de oesters, leg ze op een serveerschotel en werk af met een mengsel van olie, zout, peper, look, fijngesneden chilipepertje en enkele druppels citroen.

Ostriche piccanti (Pikante oesters)
Open de oesters, houd het vocht bij en filter het.
Warm wat olie op en fruit daarin een teentje look en wat fijngesneden chilipeper.  Voeg de oesters toe en een scheut witte wijn.  Laat verdampen.
Leg de oesters terug in hun schelp met wat van het sausje en kruid met peper en zout.

Ostriche nello champagne (Oesters in champagne)
Warm een lepel visbouillon op in een pannetje met een glas champagne en wat verse kruiden.
Open de oesters.  Zeef het vocht en voeg het bij de saus.
Als de saus ingekookt is, doe je er de oesters bij die je een minuutje laat opwarmen.  Dien op met geroosterde stukjes brood.  Dien warm op.

Buon appetito!

Recept : Cookaround

15:37 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.