14-07-04

Insalata di tonno, sedano e fagioli (Salade van tonijn, selder en bonen)

Ingrediënten :
300 gr tonijn in olie of eigen nat - 1 blik witte bonen - 200 gr selder - 1 krop sla (soort naar keuze) -   4 sneden brood  -  2 lente-uitjes  -  4 lepels olie  - look - vers venkelgroen - azijn - zout

Bereiding :
Hak de tonijn in stukjes.  Voeg de uitgelekte bonen toe, de in fijne schijfjes gesneden ui en de fijngesneden selderstengels.
Maak de sla schoon.  Snijd ze in reepjes en leg ze op de bodem van een serveerschotel.
Rooster de sneden brood.  Wrijf ze in met look,  snijd ze in stukjes en voeg ze bij de tonijn.
Snijd het venkelgroen fijn,  evenals het chilipepertje (zonder zaadjes).  Doe dit in een tas met de olie, wat azijn en zout.  Meng goed dooreen en giet deze saus over de tonijn.
Leg dit mengsel op de sla en dien op.

Buon appetito!

10:37 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.