09-06-04

Omelette alle fragole (Omelet met aardbeien)

Ingrediënten :
8 eieren - 80 gr suiker - 16 aardbeien - boter - zout

Bereiding :
Klop de eierdooiers met de suiker. Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg ze bij de eigelen, samen met de in stukjes gesneden aardbeien. Kruid met zout.
Smelt de boter in een pan. Voeg het eimengsel toe en bak de omelet op een middelmatig vuur goudbruin.

Buon appetito!

20:02 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-04

Zuppa fredda di pomodori con verdure (Koude tomatensoep met groenten)

Ingrediënten :
800 gr tomaten - 2 wortels - 2 selderstengels - 4 kleine uien - 16 radijsjes - 200 gr tonijn in eigen nat - 1 teentje look - peper - zout - 2 lepels azijn

Bereiding :
Maak een kruisvormige insnijding onderaan de tomaten.  Leg ze enkele seconden in kokend water en pel ze.  Snijd ze in twee en verwijder de zaadjes.  Hak de tomaten heel fijn.  Voeg de azijn toe.
Was de overige groenten en snijd ze in luciferdunne reepjes.
Wrijf 4 soepborden in met een gehalveerd teentje look.  Giet er de tomaten in.  Doe er de groenten en uitgelekte tonijn bij.  Kruid met peper en op het einde met zout.

Buon appetito!

Recept : Cucina con me.

Tip : Je kan er ook een maaltijdsoep van maken door per persoon 50 gr korte pasta (ditali, gnocchetti sardi, conchigliette) toe te voegen.  Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water.  Voeg ze dan bij de soep.

13:39 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zuppa fredda di zucchine con pesto di pomodori e olive (Koude courgettesoep met pesto van tomaten en olijven)

Ingrediënten :
1 kg kleine courgettes - 4 uien - 1 teentje look - marjoraan - 1 potje magere yoghurt - 4 zongedroogde tomaten in olie - ontpitte zwarte olijven - olie - peper - zout

Bereiding :
Snijd de courgettes in blokjes.  Hak de ui en look fijn en fruit alles in de olie.  Laat ze niet verkleuren.
Haal enkele lepels van de groenten uit de pan, die je zal gebruiken voor de versiering.
Voeg 3 soepborden water toe aan de overige groenten,  kruid met peper en zout.  Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.  Haal de pan van het vuur en mix de soep.  Voeg de yoghurt en morjoraan toe.  Mix nog eens.
Meng de fijngehakte tomaten met de in stukjes gesneden olijven en de overgehouden groeten.
Schep de soep in borden en leg er wat van de tomatenpesto op.

Buon appetito!

13:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zuppa fredda alla maggiorana (Koude soep met marjoraan)

Ingrediënten :
300 gr spinazie - 200 gr erwten - 2 preistokken - 300 gr yoghurt - 3 eierdooiers - ca. 400 ml groentenbouillon - verse marjoraan - peper - zout

Bereiding :
Was de spinazie.  Kook ze 10 minuten in gezouten water met de erwten en de fijngesneden prei (enkel het wit van de prei),.  Giet af en mix de groenten.  Schep de creme over in een kom.  Laat afkoelen.
Voeg dan de losgeklopte eierdooiers en de yoghurt toe met enkele blaadjes marjoraan, veel peper, de bouillon (tot je de juiste dikte hebt) en eventueel wat zout.  Laat nog 10 minuten staan en dien op.
Je kan ook nog 300 gr gepelde garnalen toevoegen.

Buon appetito!

13:23 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zuppa fredda di pomodori e peperone con quenelle di mozzarella e ricotta (Koude tomaten-paprikasoep met quenelle van mozzarella en ricotta)

Ingrediënten :
6 grote tomaten - 1 rode paprika - 1 teentje look - 1 ui - basilicum - groentenbouillon - 3 blaadjes gelatine - 1/2 bolletje buffelmozzarella - 200 gr ricotta - 1 lepel mascarpone - peper - zout - olijfolie - 1 lepel pijnboomitten

Bereiding :
Was de tomaten, snijd ze in vier en doe ze in een pan met een lepel olie, de look en de ui.  Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en laat een half uur koken.
Week de gelatine in koud water.
Mix de tomaten en paprika's met ca. 250 ml groentenbouillon en enkele blaadjes basilicum.  Mix heel fijn en voeg op het einde de uitgeknepen gelatine toe.  Meng voorzichtig dooreen en kruid bij met zout.  Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
Snijd de mozzarella in blokjes.  Mix enkele seconden samen met de ricotta en mascarpone.
Bij het opdienen doe je de soep in diepe borden,  legt er in het midden een quenelle op van mozzrella en ricotta.  Versier met geroosterde pijnbooompitten,  enkele fijngesneden blaadjes basilicum en een straaltje olijfolie.
Deze soep kan in de winter ook warm gegeten worden.  Vervang dan de gelatine door maïzena of aardappelbloem.

Buon appetito!

13:14 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zuppa fredda di yoghurt e cetrioli (Koude soep met yoghurt en komkommer)

Ingrediënten :
4 potjes yoghurt - basilicum - 1 komkommer - 2 uien - 1 teentje look - 2 lepels olijfolie - 1 citroen - peper - zout

Bereiding :
Snijd de komkommer in heel dunne schijfjes.  Bestrooi ze met zout.  Meng dooreen en laat 10 minuten trekken.
Scheur de basilicumblaadjes fijn.  Giet er de olie en het citroensap over, kruid met peper en zout.  Meng goed dooreen en voeg 6 lepels koud water toe.  Voeg ook de yoghurt toe.  Klop alles dooreen met een vork.
Meng er de uitgelekte komkommer onder met enkele ijsblokjes.  Tenslotte voeg je de fijngesneden ui toe.

Buon appetito!

Recept : Cucina con me.

12:57 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |