24-05-04

Panini semidolci (Halfzoete broodjes)

Deze heel zachte broodjes zijn lichtjes gezoet.  Ze zijn zeer geschikt voor vieruurtjes of voor een buffet.  Met dezelfde hoeveelheden en dezelfde bereiding, maar door 100 gr geraspte parmezaan toe te voegen per kg bloem krijg je 'parmigianini', parmezaanbroodjes, zeer lekkere canapés.

Ingrediënten :
1kg bloem met hoge bakwaarde (50 % bloem type '0' en 50 % bloem manitoba. In elk geval witte bloem) - ca. 400 ml water - 40 gr biergist - 150 gr boter - 50 gr reuzel (eventueel te vervangen door een andere vetstof, zoals olijfolie) - 15 gr zout - 100 gr suiker.

Bereiding :
Los de gist op in wat lauwe melk. voeg een lepel bloem toe, meng goed en laat 30 minuten rijzen.
Leg de bloem in de vorm van de Vesuvius met de onvermijdelijke krater in het midden.  Leg alle ingrediënten in de krater en meng alles goed.  Kneed het deeg dan minstens 15 minuten en laat, afgedekt met een vochtige handdoek, ca. 2 uur rijzen of tot het deeg in volume verdubbeld is.
Na de eerste maal kan je het deeg nog eens met de handen kneden en een tweede keer laten rijzen.  Daarna kneed je het deeg nog eens en maak je er een "worst" van.
Die snijd je in gelijke stukken (van ca. 30 gr).  Maak er balletjes van en leg ze op een bakblik,  waarop je bakpapier gelegd hebt,  bestrooid met wat bloem.  Strijk de balletjes in met losgeklopt ei en laat ze dan ca. 1 uur rijzen, afgedekt met een handdoek.
Verwarm de oven op 200 - 220°C.  Leg de broodjes max. 10 minuten in de oven.  De broodjes moeten mals blijven.

Buon appetito!

Recept : Gennarino

10:07 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.