24-05-04

Biove (Brood uit Piemonte)

Biove  (Biovette voor kleine broodjes) is een brood uit Piemonte, dat echter een beetje overal in Noord Italië gegeten wordt.  Ook Pavia is bekend om de lekkere broodjes.  Het deeg wordt gemaakt van harde bloem.   Het wordt goed gekneed om het zachter te maken.  Het brood is binnen wit en zacht, maar de buitenkant is meestal lekker knapperig.

Ingrediënten :
300 gr bloem 00- ca. 300 ml water - 7 - 8 gr biergist voor het 1e deeg.
600 gr bloem 00 - 150 ml water - 18 gr biergist - 18 gr zout - 45 gr reuzel (of eventueel een andere vetstof,zoals olijfolie)

Bereiding :
Meng eerst 300 gr bloem met ca. 300 ml water en 7-8 gr biergist.  Je krijgt dan een heel week deeg dat je bij een temperatuur van 22-24°C 2 uur laat rijzen.

Meng alle overige ingrediënten, behalve het zout dat je achteraf toevoegt.  Meng dit deeg dan met het eerste deeg dat je 2 uur voordien klaargemaakt hebt.  Voeg het zout halverwege de bereiding toe. Kneed het deeg goed met de handen gedurende minstens 8 - 10 minuten.
Laat het deeg 15 - 20 minuten rusten.  Verdeel het in 4 porties en rol van elke portie een worst.  Snijd er stukjes van en leg ze op een bakblik.
Laat ze bij een temperatuur van 27 - 28°C en in een vochtige omgeving ca. 1 uur rijzen.
Snijd de vormpjes in de langsrichting lichtjes in met een groot mes.  Druk de uiteinden lichtjes in en bak 20 minuten op 200°C.

Buon appetito!

Recept : Gennarino

09:52 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.