10-05-04

Sfogliatine di carciofi e formaggio (Quiche met artisjokken en kaas)

Ingrediënten :
250 gr bladerdeeg - 4 artisjokken - 50 gr Emmenthal - 50 gr geraspte parmezaan - 4 eigelen - 20 gr boter - 200 ml room - 3 lepels olie - 1 teentje look - peterselie - peper - zout

Bereiding :
Maak de artisjokken schoon.  Verwijder de stelen en de harde buitenbladeren tot je het zacht gedeelte overhoudt.  Verwijder ook het "hooi".  Snijd de artisjokken in fijne reepjes, leg ze in wat water met citroensap om het verkleuren tegen te houden.
Fruit de look in de olie.  Voeg er de uitgelekte artisjokken bij en laat op een hevig vuur kort bakken.  Breng op smaak met peper en zout en gehakte peterselie.
Ondertussen rol je het deeg uit tot een dikte van 2 mm, snijd een ronde met een diameter van 20 cm en leg ze op een bakplaat. Prik erin met een vork,  strijk ze in met een losgeklopt eigeel en maak rondom een rand met het overgebleven deeg.  Strijk ook de rand in en bak 15 minuten op 220°C.
Haal het gebak uit de oven en vul met de artisjokken (Verwijder eerst de look).  Leg er de dunne schijfjes kaas over en giet er de room over die je gemixt hebt met 3 eierdooiers.  Strooi wat parmezaan over en leg er enkele nootjes boter op.
Bak 10 minuten tot de kaas gesmolten is en er zich een lichte korst gevormd heeft. Dien lauw op.

Buon appetito!

Tip : je kan ook 4 kleine individuele rondjes maken.

Recept : Fabio Campoli

11:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.