01-05-04

Mousse di prosciutto e pomodoro (Mousse van ham en tomaat)

Ingrediënten :
Voor de mousse van ham : 300 gr gekookte ham - 1 lepel bloem - 1 glas bouillon - 1 groot glas room - 3 blaadjes gelatine - 1 nootje boter - Cayennepeper - zout - peper
Voor de mousse van tomaten :  4 of 5 tomaten - 1 bosje kervel - 3 lepels bouillon - 1/2 glas tomatensaus - 1 lepel tomatenconcentraat - 1/2 glas ketchup - 1 glas toom - 3 blaadjes gelatine

Bereiding :
Mousse van ham :  Smelt de boter in een pan.  Voeg de bloem toe en meng goed dooreen.  Voeg bouillon toe.  Laat 10 minuten op een zacht vuur koken.  Haal van het vuur en voeg 2 lepels room toe.  Laat afkoelen en klop ondertussen de overgebleven room op.  Snijd de ham heel fijn.  Meng met het afgekoelde mengsel en kruid met peper, zout en een snuifje cayennepeper.
Week 3 gelatineblaadjes in lauw water.  Knijp ze uit en voeg ze bij het lauwe mengsel.  Roer er tenslotte voorzichtig de opgeklopte room bij.

Mousse van tomaten : Maak een kruisvormige insnijding in de tomaten.  Leg ze een half minuutje in kokend water.  Pel de tomaten.  Haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.  Pureer de helft van de blokjes.
Voeg een half glas ketchup toe, een half glas tomatensaus, een lepel tomatenconcentraat en drie blaadjes gelatine, die je vooraf in lauwe bouillon geweekt hebt.  Klop de room op en voeg hem voorzichtig bij het tomatenmengsel.

Proef van de 2 mousses en kruid eventueel bij met peper en zout.
Spoel 8 vormpjes onder water en zonder ze af te drogen leg je in de helft ervan de overgehouden tomatenblokjes en in de andere helft enkele blaadjes kervel.  Giet de tomatenmousse in de vormpjes met de tomatenblokjes en de mousse met ham in de vormpjes met kervel.  Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.

Buon appetito!

Recept : Città della Spezia.

14:24 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.