19-04-04

Focaccia con prosciutto, pomodorini e rucola (Focaccia met ham, kerstomaatjes en rucola)

Ingrediënten :
1/2 kg bloem - 1 blokje biergist - een lepel olijfolie - 100 gr parmaham - 100 gr kerstomaatjes - 50 gr rucola - zout

Bereiding :
Los de gist op in een beetje water. Maak een kuiltje in de bloem. Doe daarin de gist en ca. 1/4 l gezouten water (Als je het zout oplost met de gist, zal het deeg moeilijker rijzen) en een lepel olie. Kneed het deeg gedurende ca. 10 minuten tot je een glad en elastisch deeg hebt. Bedek het en laat twee uur rijzen op een warme plaats.
Rol het deeg uit (ca. 1 cm dikte). Bedek een bakvorm die je ingewreven hebt met olie en bestrooid met zout met dit deeg. Maak hier en daar kleine insnijdingen in het deeg.
Snijd de ham in reepjes. Was de rucola en droog goed af. Bedek het deeg nu met de ham en de kerstomaatjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met nog wat zout en bak gedurende 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 240°C, die je vermindert tot ca. 200°C , op het moment dat je het deeg erin plaatst. Leg er dan de rucola op, besprenkel met nog wat olijfolie en bak nog eens 5 minuten. Als de focaccia goudbruin is, is hij klaar.

10:28 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.