18-04-04

Zuppa di pomodori (Tomatensoep)

Ingrediënten : 1 kg tomaten - 7 dl groentenbouillon - 1 ui - 1 koffielepel suiker - 2 dl room - zout - peper - basilicum - olijfolie - 100 gr korte pasta (farfalline, fusilli, anelli of in stukjes gebroken bucatini)

Bereiding :
Pel de ui en hak hem grof.  Pel de tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd ze in blokjes.  Bak de ui en de tomaten enkele minuten in de olijfolie.  Voeg de helft van de bouillon toe.  Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 minuten koken.  Voeg er op het einde wat basilicum bij.  Haal de soep van het vuur en pureer ze door een groentenzeef.
Zet de soep terug op het vuur en doe er de andere helft van de bouillon en de pasta bij.  Kruid met peper en zout en eventueel een klein beetje suiker.  Breng opnieuw aan de kook en lat op een zacht vuur nog eens 10 minuten (of de tijd die nodig is om de pasta beetgaar te koken) koken.
Schep de soep in voorverwarmde borden.  Lepel er een lepel opgeklopte room in, besprenkel met een scheutje olijfolie en versier met basilicumblaadjes .

Buon appetito!

20:09 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.