18-04-04

Perle di ricotta (Parels van ricotta)

Ingrediënten :
2,2 kg ricotta - 100 gr parmezaan - 4 eieren - 2 eierdooiers - 550 gr bloem 00 - 1/2 nootmuskaat - zout - witte peper

Bereiding :
Meng alle ingrediënten goed dooreen tot je een homogene massa hebt. Verdeel het deeg in gelijke porties. Rol ze uit en snijd ze in stukjes van 4 - 5 cm zoals gnocchi. Maak er balletjes van en kook ze in gezouten water. Dien op met een frisse tomatensaus (Fruit hiervoor een teentje look met een stukje rode peper en wat perselie in olijfolie. Voeg wat witte wijn toe en 400 gr gepelde tomaten in stukken gesneden. Laat een minuut of 10 inkoken tot al het vocht verdampt is. Haal van het vuur, doe er wat parmezaan bij en pureer de saus.) en basilicumsaus. (Mix voor deze saus 55 gr basilicumblaadjes met een eetlepel parmezaan, een snuifje zout, versgemalen peper en een beetje olijfolie extra vergine.)
Bestrooi tenslotte met geraspte kaas.

Buon appetito!

Recept : Unione cuochi Friuli Venezia Giulia

 

19:27 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.