18-04-04

Insalata caprese (Salade met tomaat en mozzarella)

Deze salade uit Capri is o zo simpel en lekker, als ze maar goed klaargemaakt wordt. Daarvoor heb je wel de juiste ingrediënten nodig :
Rijpe , sappige en smakelijke tomaten, die liefst niet in de koelkast bewaard worden.
Daarnaast gebruik je verse, jonge basilicum, niet de opgeschoten blaadjes die maar weinig smaak hebben.
De mozzarella is best van buffelmelk gemaakt.  Je kan ook de beste mozzarella van koemelk (de zogenaamde Fior di latte) nemen.  Koop in een speciaalzaak verse mozzarella.  De mozzzarella uit plastiekzakjes uit de supermarkt komt de smaak zeker niet ten goede.
Tenslotte gebruik je heel goede olijfolie extra vergine, de beste die je je kan veroorloven.

Snijd de mozzarella in niet al te dunne schijven.  Leg ze op een schotel en wissel af met schijfjes tomaat.  Leg de schijven zo dat ze elkaar overlappen.
Neem een handvol basilicumblaadjes en strooi ze over de schotel.  Voeg zout en versgemalen peper toe.
Net voor je de schotel opdient, besprenkel je met wat uitstekende olijfolie.  Insalata caprese mag nooit lange tijd in de olie "zwemmmen".  En er mag zeker geen azijn aan te pas komen.
Als variant kan je rucola gebruiken in plaats van basilicum of een combinatie van verse basilicum en verse (geen gedroogde) oregano.
Je kan de salade opdienen met lekker brood (ciabatta bijvoorbeeld) en een glas gekoelde witte wijn.  Zo serveer je een uitstekende zomerluch of, in kleinere porties, een ideaal voorgerecht voor een zomers maal.

Buon appetito!

19:42 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.