05-04-04

Asparagi delicati ( Verfijnde asperges)

Ingredienten : 1,2 kg asperges - 25 gr boter - 2 eierdooiers - bloem - 1 lepel gehakte peterselie - 1 eetlepel kappertjes - witte wijnazijn - groentenbouillon - zout - peper.

Bereiding :
Reinig de asperges en bind ze samen in twee of drie bundeltjes.  Kook ze in gezouten water en zorg ervoor dat de punten uit het water blijven.  Giet ze na 15 - 20 minuten af, leg ze op een serveerschotel en houd ze warm. 

Smelt de boter in een kleine pan en van het vuur weg doe je er de 2 eierdooiers, de peterselie, een kleine lepel bloem, een half glas bouillon en twee lepels azijn bij.  Meng alle ingrediënten goed en kruid met peper en zout.

Zet het pannetje op een zacht vuur en warm op, zonder echter te laten koken.  Blijf voortdurend roeren tot je een dikke en homogene saus hebt. 

Giet de saus in het midden over de asperges.  Bestrooi met kappertjes en dien warm op.

 Buon appetito !

11:18 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.