02-04-04

Pizzette pasqualine (Paaspizzaatjes)

Ingrediënten :
pizza : 125 gr bloem - 2 koffielepels bakpoeder - 15 gr margarine, 1 snuifje zout - 4 eetlepels melk
vulling : 375 gr rundsgehakt - 2 tomaten - 1 ui - mozzarella - zout - tomatensaus (fruit een ui en een teentje look in olijfolie. Voeg gepelde tomaten in blokjes toe, wat oregano en laat inkoken)

Bereiding :
Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg margarine en melk toe. Kruid met zout en kneed tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot een dikte van 6 - 7 mm.
Steek rondjes uit voor de bodem en iets kleinere rondjes voor het deksel.
Bak het gehakt bruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout en bestrijk de pizzabodempjes met wat tomatensaus. Daarop leg je een laagje vlees, een schijfje tomaat, 1 plakje ui en het dekseltje van de pizza. Bak ze in een matig verwarmde oven.
Na 15 minuten leg je op elke pizza een schijfje mozzarella. Laat verder bakken tot de kaas begint te smelten.
Leg voor het serveren op elke pizza een stukje tomaat. Dien warm op.

Buon appetito !

10:15 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.