02-04-04

Frittata con patate e cipolle (Omelet met aardappelen en ui)

Ingrediënten :
800 gr aardappelen - 1 middelgrote ui - 8 eieren - 1 glas olijfolie - zout - peper

Bereiding :
Pel en was de ui, dep af met keukenpapier en hak fijn.
Schil de aardappelen, was ze en droog ze af.  Snijd de aardappelen in schijfjes van 1/2 cm.  Warm de olie op in een pan.  Doe er de ui in en laat 1 minuut op een middelmatig vuur fruiten.  Voeg de aardappelen toe.  Breng op smaak met zout.  Laat 1 minuut bakken.  Roer ze om met 2 houten lepels.  Verminder het vuur op de laagste stand.  Dek de pan af en laat de aardappelen 15 minuten bakken.  Roer ze 2 - 3 keer om.  Als ze gaar zijn, haal je ze uit de olie en laat goed uitlekken.
Klop de eieren los met een vork.  Kruid met peper en zout.  Voeg de lauwe aardappels toe en laat 10 minuten rusten.
Warm de olijfolie van de aardappelen weer op.  Giet er het eimengsel op.  Bak de omelet op een middelmatig vuur tot de onderkant goudbruin is (ca. 8 minuten).  Schuif de omelet op een bord en leg ze omgekeerd weer in de pan.  Bak nog eens 8 minuten.
Leg ze op keukenpapier.  Serveer warm of koud.

Buon appetito !

Recept : Cookaround

10:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.