31-03-04

Minestra del paradiso (Soep van het paradijs)

Ingrediënten :
1 liter bouillon - 4 eieren - 4 lepels paneermeel - 4 lepels parmezaan

Bereiding :
Klop de eiwitten op. Doe er dan de eigelen bij, het paneermeel en de parmezaan en kruid met nootmuskaat.
Meng alles voorzichtig dooreen en doe het mengsel lepel per lepel in de kokende bouillon. Laat het geheel nog 7 - 8 minuten doorkoken en dien op.

Buon appetito !

Recept : Artusi, uit : "La scienza in cucina e l'arte di mangiare bene"

19:14 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-04

Coppette cocktail (Garnalencocktail)

Ingrediënten : 
300 gr gepelde garnalen - 100 gr erwtjes (uit blik) - 80 gr mayonaise - 1 lepel ketchup - 8 zwarte olijven - 4 blaadjes sla - een toefje waterkers - zout - peper 

Bereiding :
Was de slabladeren.  Droog ze af en leg ze in 4 schaaltjes.
Meng de mayonaise met de ketchup en kruid met peper en zout.
Laat de erwtjes uitlekken.  Voeg ze bij de garnalen en de mayonaise.
Was de waterkers.  Droog goed af.
Verdeel het garnalenmengsel over de schaaltjes.  Doe er de olijven en de waterkers over en laat 30 minuten rusten in de koelkast vooraleer op te dienen.Leg het vlees op een serveerschotel.  Overgiet met de saus en bestrooi met gehakte peterselie..

 Buon appetito !

14:20 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-04

Delizia agli asparagi (Heerlijke quiche met asperges)

Ingrediënten :
1 verpakking bladerdeeg - 200 gr asperges - 4 eieren - geraspte parmezaan - 1 glas room - boter - olie - peper - zout

Bereiding :
Was en schil de asperges. Kook ze. Laat uitlekken en verwijder eventueel de harde uiteinden.
Klop de eieren los met de room en wat parmezaan. Kruid met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit. Wrijf een quichevorm lichtjes in met olie en leg het bladerdeeg erin. Giet er het eiermengsel in en bak 10 minuten in een matig warme oven.
Haal de vorm uit de oven en leg er de asperges als zonnestralen op. Leg er enkele nootjes boter op en bak nog 20 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen vooraleer op te dienen.

 Buon appetito !

Tip : Je kan ook blokjes gekookte ham aan het eiermengsel toevoegen.

09:23 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-04

Insalata pasqualina (Paasslaatje)

 Ingrediënten :
1 kg asperges - 250 gr gekookte en gepelde garnaalstaarten - 120 ml olijfolie - 16 kwarteleieren - 1 hardgekookt ei - 1 kropsla - 10 ontpitte groene olijven - peterselie - majoraan - balsamico-azijn - droge witte wijn - peper - zout

Bereiding :
Schil de asperges en snijd het harde uiteinde af. Kook ze in gezouten water gaar. Snijd de punten eraf.
Kook de kwarteleitjes hard. Zet ze op in koud water en reken nog 4 minuten van het moment dat het water begint te koken. Spoel ze daarna onmiddellijk onder koud water en pel ze.
Was het slahart en droog goed af. Snijd in fijne reepjes. Leg de sla op een hoopje in het midden van een ruime ovalen of ronde schaal. Daarboven leg je de garnaalstaarten en schijfjes ei (4 eitjes zijn voldoende). Rondom leg je de aspergepunten die je met een scherp mes in de lengte in fijne reepjes gesneden hebt. Tussen de asperges en de sla leg je rondom rond de rest van de eitjes die je in twee gesneden hebt.
Juist voor je de schotel serveert, maak je een sausje : je klopt de eierdooier van het hardgekookte ei met de olie, 10 groene olijven, een lepel azijn, een lepel wijn, 3 lepels koud water, zout en flink wat peper. Kruid met gehakte peterselie en majoraan.
Dit sausje giet je voorzichtig over de salade. Je mengt de salade met de saus in het bijzijn van de gasten.

Buon appetito !

Recept : Cookaround

11:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rotoli di spinaci e ricotta (Rolletjes van spinazie en ricotta)

 Ingrediënten :
1 pak diepvriesbladerdeeg - 1 pakje diepvriesspinazie - 4 worstjes (type Frankfurter of Weense worstjes) - 300 gr ricotta - 1 eierdooier - boter - parmezaan - peper - zout

Bereiding :
Laat het bladerdeeg en de spinazie ontdooien. Kook de spinazie in gezouten water. Laat uitlekken. Hak ze fijn en bak ze in wat boter met parmezaan.

Rol het bladerdeeg uit. Leg de helft van de spinazie in het midden. Druk de spinazie plat en leg in het midden de gezeefde ricotta met telkens 2 worstjes naast elkaar.

Kruid met peper en zout. Leg er wat nootjes boter op en bedek met de rest van de spinazie.
Rol het bladerdeeg op. Bestrijk de oppervlakte met de losgeklopte eierdooier en bak ca. 1 uur in een matige oven.
Laat afkoelen en dien op in schijven.

Buon appetito !

10:03 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-04

Focaccia all'olio (Focaccia met olie)

Ingrediënten :
500 gr witte bloem - 1 theelepel zout - 25 gr biergist - 1 theelepel suiker - 2 glazen water - zout - olijfolie extra vergine

Bereiding :
Leg de bloem op een werkvlak en voeg een snuifje zout toe. Los de biergist en de suiker op in een glas lauw water en voeg dit blij de bloem. Voeg nu wat olie toe en bewerk het deeg. Doe er eventueel nog wat lauw water bij en kneed goed tot je een glad en elastisch deeg hebt.
Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek af met een handdoek en laat het deeg op een warme plaats rijzen. Het deeg moet in volume verdubbelen. Dat duurt ca. 2 uur.

Als het deeg goed gerezen is, leg je het op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het nog eens goed met de handen. Rol het uit tot een dikte van ca. 1/2 cm en leg het op een ingeolied bakblik.
Bestrooi met zout en besprenkel met olijfolie. Laat ca. 20 minuten bakken in een oven van 200°C.

Buon appetito!
Recept : Intrage

11:32 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bruschetta al pomodoro (Bruschetta met tomaat)

Ingrediënten :
8 sneden casereccia brood (bij ons moeilijk te verkrijgen. Je kan ook gewoon stokbrood of ciabatta gebruiken. Voorzie dan wel het dubbel aantal sneden) - 350 gr tomaten - 1 busseltje basilicum - 1 dl olijfolie extra vergine - 1 theelepel kappertjes - 40 gr ontpitte olijven - zout

Bereiding :
Was de basilicum onder stromend water. Droog zorgvuldig af met een handdoek en scheur de blaadjes.
Snijd de olijven in stukjes.
Leg de tomaten kort in kokend water. Pel ze en verwijder vocht en zaadjes. Snijd ze dan in blokjes.
Doe de blokjes tomaat in een kom met de basilicum, de kappertjes en de olijven. Voeg olie en eventueel wat zout toe.
Laat de sneden brood lichtjes roosteren in de oven. Leg er wat van het mengsel op en dien onmiddellijk op.

Buon appetito!
Recept : Spaghettitaliani

11:14 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Omelettes valdôtaines (Omelet zoals in Val d'Aosta)

Ingrediënten :
6 eieren - 1 handvol gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) - boter - 4 sneetjes fontinakaas - zout - peper

Bereiding :
Week de paddestoelen in water. Laat uitlekken en bak ze enkele minuten in de boter.
Klop de eieren los met peper en zout en voeg het eekhoorntjesbrood toe.
Laat wat boter smelten in een pan en giet het mengsel hierin. Laat de omelet aan één kant bakken. Draai ze. Leg er de sneetjes kaas op. Vouw de omelet nu toe en laat ze nog enkele minuutjes bakken.
Dien op met seizoensgroenten en gekookte aardappelen.

Recept : Yndella

10:18 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-04

Gamberetti marinati allo zafferano (Gemarineerde garnalen met saffraan)

Ingrediënten :
400 gr gepelde garnalen - olijfolie - 2 eetlepels citroensap - 1 zakje saffraan - 1/2 glas Worcestersaus - zout

Bereiding :
Kook de garnalen enkele minuutjes in 3 tassen water. Giet ze af en marineer ze in een saus, gemaakt met olijfolie, het citroensap, de saffraan, de Worcestersaus en het zout.

Buon appetito!

11:30 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Frittata allo zafferano (Omelet met saffraan)

Ingrediënten :
6 eieren - 2 lepels geraspte parmezaan - 1 zakje saffraan - zout - olijfolie

Bereiding :
Klop de eieren los tot je een schuimige massa hebt. Doe er een snuifje zout bij, de parmezaan en de inhoud van een zakje saffraan, dat je voordien in wat warm water opgelost hebt. Roer goed dooreen.
Warm de olijfolie op in een antikleefpan en doe er het mengsel in. Zorg dat het mengsel goed over de hele oppervlakte van de pan verdeeld is. Laat dit enkele minuten bakken.
Als de bovenkant van de omelet droog is, kan je ze omkeren op een schotel en opdienen.

Buon appetito!

11:14 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |