23-03-04

Insalata pasqualina (Paasslaatje)

 Ingrediënten :
1 kg asperges - 250 gr gekookte en gepelde garnaalstaarten - 120 ml olijfolie - 16 kwarteleieren - 1 hardgekookt ei - 1 kropsla - 10 ontpitte groene olijven - peterselie - majoraan - balsamico-azijn - droge witte wijn - peper - zout

Bereiding :
Schil de asperges en snijd het harde uiteinde af. Kook ze in gezouten water gaar. Snijd de punten eraf.
Kook de kwarteleitjes hard. Zet ze op in koud water en reken nog 4 minuten van het moment dat het water begint te koken. Spoel ze daarna onmiddellijk onder koud water en pel ze.
Was het slahart en droog goed af. Snijd in fijne reepjes. Leg de sla op een hoopje in het midden van een ruime ovalen of ronde schaal. Daarboven leg je de garnaalstaarten en schijfjes ei (4 eitjes zijn voldoende). Rondom leg je de aspergepunten die je met een scherp mes in de lengte in fijne reepjes gesneden hebt. Tussen de asperges en de sla leg je rondom rond de rest van de eitjes die je in twee gesneden hebt.
Juist voor je de schotel serveert, maak je een sausje : je klopt de eierdooier van het hardgekookte ei met de olie, 10 groene olijven, een lepel azijn, een lepel wijn, 3 lepels koud water, zout en flink wat peper. Kruid met gehakte peterselie en majoraan.
Dit sausje giet je voorzichtig over de salade. Je mengt de salade met de saus in het bijzijn van de gasten.

Buon appetito !

Recept : Cookaround

11:10 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.