11-03-04

Bruschetta al pomodoro (Bruschetta met tomaat)

Ingrediënten :
8 sneden casereccia brood (bij ons moeilijk te verkrijgen. Je kan ook gewoon stokbrood of ciabatta gebruiken. Voorzie dan wel het dubbel aantal sneden) - 350 gr tomaten - 1 busseltje basilicum - 1 dl olijfolie extra vergine - 1 theelepel kappertjes - 40 gr ontpitte olijven - zout

Bereiding :
Was de basilicum onder stromend water. Droog zorgvuldig af met een handdoek en scheur de blaadjes.
Snijd de olijven in stukjes.
Leg de tomaten kort in kokend water. Pel ze en verwijder vocht en zaadjes. Snijd ze dan in blokjes.
Doe de blokjes tomaat in een kom met de basilicum, de kappertjes en de olijven. Voeg olie en eventueel wat zout toe.
Laat de sneden brood lichtjes roosteren in de oven. Leg er wat van het mengsel op en dien onmiddellijk op.

Buon appetito!
Recept : Spaghettitaliani

11:14 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.