09-02-04

Crostini delicati

Ingrediënten :
4 sneden wit brood - 50 gr gekookte ham - 2 eieren - peterselie - 1 kleine ui - 2 lepels olijfolie - 2 lepels melk - 20 gr fontinakaas (of mozzarella) - zout

Bereiding :
Snijd de ui fijn en laat 5 minuten fruiten in een antikleefpan met de olie en een scheutje water. Doe er wat zout bij en de grof gesneden ham. Laat 5 minuten op een zacht vuur stoven. Roer geregeld om.
Ondertussen snijd je schijfjes uit het brood. Die laat je 3 minuten roosteren in een oven van 250°C.
Breek de eieren in een kom. Doe er zout bij, de melk, een lepel gehakte peterselie en klop tot je een schuimige massa bekomt.
Doe die bij de ham en laat op het vuur staan tot je een smeuïge creme hebt.
Verdeel het mengsel over de schijven geroosterd brood. Leg op elk schijfje nog wat fijngesneden fontina (of mozzarella).
Leg de crostini nog wat onder de warme grill tot de kaas begint te smelten.
Buon appetito!

11:14 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.