09-02-04

Crostata di cozze e zucchine (Quiche met mosselen en courgettes)

Ingrediënten :
400 gr diepvriesbladerdeeg - 1 kg mossels - 400 gr courgettes - 3 eierdooiers - 4 lepels room - 1 prei - 4 lepels olijfolie - zout - peper

Bereiding :
Ontdooi het bladerdeeg op kamertemperatuur.
Ondertussen was je de courgettes, droog ze af en snijd ze in fijne plakjes.
Kuis de mosselen. Spoel ze enkele keer tot al het zand verdwenen is. Laat ze onder deksel openkomen op een hevig vuur. Verwijder de mosselen die niet opengekomen zijn.
Houd het kookvocht bij en filter het. Haal de mossels uit de schelpen.
Snijd de prei fijn. Laat wat stoven in olijfolie. Voeg de schijfjes courgette bij en laat op een matig vuur 5 tot 6 minuten bakken. Voeg er dan het gefilterde mosselvocht bij. Kruid rijkelijk met peper en wat zout en laat nog 10 minuten stoven.
Ondertussen bekleed je een taartvorm met het bladerdeeg.
Haal de courgettes uit de pan met een schuimspaan en verdeel ze over het deeg. Leg er dan ook de mossels bij.
Klop de eierdooiers los met de room en het stoofvocht van de courgettes. Meng goed.
Giet dit mengsel over het bladerdeeg en laat in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 30 minuten bakken.
Dien warm op.
Buon appetito!

11:01 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.