30-01-04

Crespelle ai funghi (Pannenkoeken met paddestoelen)

Candelora, feest van het licht, wordt overal in Italië gevierd met processies. In sommige dorpen in Sicilië trekken de vrouwen die dag in processie de bergen in en zuiveren zich met dauwwater, naar het voorbeeld van Maria, die 40 dagen na de geboorte van Jezus in de tempel gezuiverd werd. Wij houden het bij onze vertrouwde pannenkoeken.

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken :
Pannenkoeken : 125 gr tarwebloem - 1/4 liter melk - 1/8 liter water - 1 ei - 1 lepel olie - zout
Vulling :300 gr paddestoelen - 1 ui - 50 gr boter - 1 bosje peterselie - 1 lepeltje citroensap - zout - peper

Bereiding:
Zeef de bloem en doe ze in een kom. Breek er het ei in, voeg wat zout toe en roer met een houten lepel. Verdun eerst met water, dan met de melk en doe er tenslotte de olie bij.
Laat het beslag dan 90 minuten rusten
Vet de pannenkoekenpan lichtjes in en doe er een pollepel van het beslag op. Draai de pan rond zodat het beslag over de hele oppervlakte verspreid wordt en bak de pannenkoeken aan beide kanten. Houd ze warm.
Pel de ui, was hem en droog af met keukenpapier. Snijd hem fijn.
Was de peterselie onder stromend water. Droog voorzichtig af met keukenpapier en hak fijn.
Laat 50 gr boter smelten in een pan. Fruit daarin de gehakte ui, voeg de paddestoelen toe en laat op een matig vuur 15 minuten bakken. Voeg op het einde de gehakte peterselie toe. Kruid met zout, peper en het citroensap.
Vul de pannenkoeken met dit mengsel. Rol ze op en serveer onmiddellijk. Dien warm op.
Buon appetito!
Recept :  Spaghettitaliani

14:15 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.