29-12-03

Crema di zucca (pompoenroomsoep)

Pompoen in al zijn varianten wordt heel vaak opgediend in Italië. Niet alleen met Halloween smaakt deze pompoensoep lekker
Ingrediënten : 500 gr pompoen - 2 preiwitten - 2 uien - 1l kalfsbouillon - 1/4 liter melk - enkele gepelde vleestomaten of een doos gepelde tomaten - wat tomatenpuree - boter - peper - zout - paprikapoeder - bieslook.

Je kan natuurlijk zelf een bouillon maken, maar je kan ook aan de slag met water en bouillonblokjes.
In de opgewarmde boter fruit je de gehakte ui, daarna voeg je de in stukken gesneden pompoen en prei bij. Laat de groenten een paar minuten aanstoven, maar laat ze niet teveel kleuren. Je giet er de kalfsbouillon over en laat de soep een half uurtje zachtjes koken.
Je kan nu de soep mixen en kruiden met peper, zout en een beetje paprikapoeder.
Ondertussen warm je de melk op en daarin plet je de tomaten met de tomatenpuree. Dit roer je dan voorzichtig door de soep. Overstrooi met wat gehakte peterselie of bieslook en geef er broodkorstjes of bruschetta bij met wat ollijfolie.
Buon appetito!

Tip : Je kan de pompoen natuurlijk helemaal in stukken hakken, maar je kan er ook een "hoedje" van afsnijden en dan het vruchtvlees uitlepelen. De pitten haal je er uit en zo heb je mooie soepkommetjes (individuele als je kleine pompoenen gebruikt) of een grote soepkom (als je één grote pompoen gebruikt).

14:44 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.