28-12-03

Crema di porri (preisoep)

Deze lekkere preisoep maak je met : 6 preistokken – olijfolie – peper – zout – groentenbouillon – ½ glas witte wijn, 2 lepels bloem, zwarte peper, 1 sjalot, 1 wortel, nootmuskaat, broodkorstjes

Was de prei en snijd ze in zeer fijne ringetjes.
Warm de olie op in de pan, doe op een zacht vuur het fijngesneden sjalotje en de eveneens kleingesneden wortel bij. Voeg er de witte wijn aan toe en laat die verdampen. Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat. Blijf roeren.
Los de bloem op in wat bouillon, voeg die bij de groenten en meng alles goed dooreen, zodat je geen klonters krijgt. Giet er nu geleidelijk de hete bouillon bij. Roer goed dooreen. Als de soep cremig wordt, is ze klaar. Giet ze in een voorverwarmde soepkom, waarin je geroosterde broodvierkantjes gelegd hebt.
Buon appetito!

16:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.